POLITIKA PIŠKOTKOV

 

Družba Fassa S.r.l., s sedežem na naslovu Spresiano (TV) – 31027, via Lazzaris, davčna številka in ID št. za DDV 02015890268 (v nadaljevanju »Družba«) v nadaljevanju posreduje dodatne informacije glede podatkov o brskanju in delovanju piškotkov na spletni stran https://www.fassabortolo.si/sl (v nadaljevanju »spletni strani«), tudi na podlagi smernic Pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov. Za namen tega obvestila se z izrazom »piškotek« sklicujemo tudi na orodja za sledenje, ki se uporabljajo na spletni strani in kot so bolje opisani v nadaljevanju.

Naslednje informativno obvestilo je pripravljeno za zadevno spletno stran in ne za druge spletne strani tretjih oseb, ki bi si jih uporabnik lahko ogledal preko različnih povezav.

S to politiko piškotkov se je treba seznaniti poleg Informativnega obvestila o varovanju osebnih podatkov, ki je na voljo na povezavi https://www.fassabortolo.si/sl/izjava-o-zasebnosti, na katero se sklicujemo glede vseh ostalih informacij o obdelavi osebnih podatkov.

 

  1. Piškotki

 

Piškotki so praviloma nizi besedila, ki jih spletna mesta (t. i. založnik (ang. publisher) ali »prva stran«), ki jih obišče uporabnik, ali druga spletna mesta ali spletni strežniki (tako imenovane »tretje strani») namestijo in shranijo - v primeru publisherjev neposredno, v primeru »tretjih strani« pa posredno, torej preko njih - shranijo na terminalno napravo, s katero razpolaga uporabnik. Terminali, na katere se navezujemo, so, na primer, osebni računalnik, tablični računalnik, pametni telefon oziroma katera koli druga naprava, na katero se lahko shranjujejo podatki.

 

Programska oprema za brskanje po spletu in delovanje teh naprav, na primer brskalniki, lahko piškotke shranijo in jih nato ponovno, ob ponovnem obisku te strani s strani istega uporabnika, posredujejo stranem, ki so te piškotke predhodno ustvarile, ter tako ohranjajo spomin na njegovo predhodno interakcijo z eno ali večimi spletnimi stranmi.

 

Informacije, ki so kodirane v piškotkih, lahko vključujejo osebne podatke kot so IP naslov, uporabniško ime, edinstveni identifikator ali e-poštni naslov, lahko pa vsebujejo tudi neosebne podatke kot so nastavitve jezika ali informacije o vrsti naprave, ki jo oseba uporablja za brskanje po spletnem mestu.

 

Piškotki lahko opravljajo pomembne in različne funkcije, med drugim sledenje sejam, shranjevanje informacij o posebnih nastavitvah uporabnikov, ki dostopajo do strežnika, olajšanje uporabe spletnih vsebin itd.

 

  1. Piškotki, ki jih uporablja spletna stran


 

3. Kontaktni podatki

 

Kontaktni podatki družbe za vprašanja, uveljavljanje pravic glede obdelave osebnih podatkov in pridobivanje informacij o odgovorni osebi za varovanje osebnih podatkov (DPO) so: data.protection@fassabortolo.com indpo@fassabortolo.com